Skip to main content
Potrzebujesz pomocy?
Darmowa dostawa dla zamówień od 200 zł.

Masło ghee z Colostrum COLVIA

Sprawdź nasze promocje na pakiety (kod: PAKIETY25) oraz inne wybrane produkty z rabatami sięgającymi nawet 25%! Sprawdź
Colvia Colostrum Blog Masło ghee z Colostrum COLVIA

ORIGINAL PURE GHí by COLVIA – bydlęce masło ghee firmy COLVIA

GHí, ghee to masło odtłuszczone – czyli masło pozbawione wody (inaczej „bezwodne”). Jako ghee (masło klarowane) przybywa do nas ponownie z Indii, gdzie jest cenione w Ajurwedzie jako „eliksir życia”. Usunięcie wody wydłuża okres przydatności do spożycia tłuszczu maślanego – o kilka miesięcy, jeśli jest odpowiednio przechowywany. Zawiera wysokie stężenie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Ma znacznie wyższy stopień (temperaturę) nadmiernego wypalania 200-250 °C. W naszych krajach było znane i używane w przeszłości do pieczenia.

ORIGINAL PURE GHI firmy COLVIA jest wytwarzane z siary bydlęcej. Siara bydlęca jest pierwszym mlekiem produkowanym przez gruczoły mleczne po urodzeniu. Colostrum jest pokarmem zawierającym ponad 250 substancji biologicznie czynnych. Spożywanie COLOSTRUM przez każdego nowonarodzonego ssaka (w tym człowieka) pozwala na prawidłowe rozpoczęcie dojrzewania i późniejsze funkcjonowanie układu odpornościowego. Wspomaga wiele innych ważnych funkcji organizmu, w tym prawidłowy skład mikroflory probiotycznej jelit. Ze względu na ogromne podobieństwo składników aktywnych siary bydlęcej do ich ludzkich odpowiedników, jest ona w pełni skuteczna i, podobnie jak mleko krowie, bezpieczna dla człowieka.

Z tego też powodu proces produkcji ORIGINAL PURE GHI od Colvia różni się od konkurencyjnych produktów wytwarzanych z masła. Produkcja ORIGINAL PURE Ghee odbywa się w większości ręcznie. Ponadto zawartość substancji biologicznie czynnych w maśle GHí firmy COLVIA jest znacznie wyższa w porównaniu z masłem konwencjonalnym. Badania naukowe potwierdzają obecnie, że masło (a zwłaszcza masło klarowane) jest bardzo cennym i zdrowym tłuszczem.

Co sprawia, że ORIGINAL PURE Ghee od COLVIA jest wyjątkowe:

Ma wysoki punkt dymienia (200-250°C), dzięki czemu nie przypala się i nie skwierczy!

99,5% tłuszczu maślanego z siary krowiej wydłuża okres przydatności do spożycia do 12 miesięcy!

Nie zawiera białek mleka. Jest zatem odpowiednie dla osób z nietolerancją kazeiny i laktozy.

Utrzymuje środowisko zasadowe, zapobiegając w ten sposób stanom zapalnym i ułatwiając gojenie. Może być również stosowany zewnętrznie. Zmiękcza, nawilża i leczy podrażnioną skórę.

Wysoka zawartość witamin A, E i K

Pomaga spalać tłuszcz, odtruwa organizm i utrzymuje zasadowe środowisko w organizmie – zapobiega stanom zapalnym.

Jest skuteczny na wysypki i oparzenia.

Udostępnij
Kategorie
Data publikacji
Autor publikacji
admin
naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności naturalne wsparcie odporności
Zainteresowała Cię nasza oferta?
Skontaktuj się z nami
Jeśli masz pytania, wątpliwości lub po prostu chcesz podzielić się swoją opinią, nie wahaj się skontaktować z nami. Jesteśmy tu, aby Ci pomóc!
Formularz kontaktowy
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera
Odbierz 5% zniżki na pierwsze zakupy!