Zaufaj mi, nie ma nic łatwiejszego niż zrobienie własnego maślanego popcornu w domu do filmu, i to w mniej niż 10 minut, nawet bez mikrofalówki. Zaletą jest to, że możesz go przyprawić jak tylko chcesz! Nie ma żadnych ograniczeń dla Twojej wyobraźni i to od Ciebie zależy, czy masz ochotę na słodkie, czy pikantne dziobanie.
Składniki:
- 2 łyżki stołowe Czystego Masła Ghee COLVIA
- 100 g popcornu (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością)
- sól, przyprawy lub miód do smaku
Procedura:
- Na głębszej patelni lub w garnku z pokrywką rozpuść masło.
- Dodaj popcorn. Wymieszaj, przykryj pokrywką i duś popcorn na małym ogniu, od czasu do czasu poruszając patelnią, przez około 3 minuty. Nie podnoś pokrywki, gdy popcorn się gotuje!
- Zdejmij popcorn z kuchenki, gdy jego wyskakiwanie zacznie zwalniać i pozwól mu dokończyć wyskakiwanie w garnku przez około kolejną minutę.
- Dopraw popcorn do smaku i przełóż do miski